FORDELE VED VARMEPUMPER I HELÅRSBOLIGER

Skift til en varmepumpe med høj energieffektivitet og lav miljøbelastning. Som boligejer kan du opnå økonomiske besparelser, et sundt indeklima og mange andre attraktive fordele ved at udskifte boligens varmekilde.

KL Køleteknik har bredt udvalg af de bedste varmepumper til helårsboliger på markedet. I sortimentet finder du blandt andet Panasonic varmepumper med maksimal energiudnyttelse og varmepumper fra Mitsubishi Electric, der er de mest solgte i Norden.

VARMEPUMPER TIL HELÅRSBOLIGER

Vi tilbyder energibesparende varmepumper til effektiv opvarmning og ventilation, der overholder alle gældende lovkrav og leveres med mindst fem års garanti.

Ønsker du at installere et vedvarende energianlæg i din bolig, hjælper vores uddannede kølemontører dig gerne med at finde den helt rette varmeløsning.

 Miljørigtig opvarmning

 Lave energiudgifter

 Høj driftssikkerhed

 Energieffektiv varmeløsning

HVORDAN FUNGERER EN VARMEPUMPE?

En varmepumpe fungerer ved at omdanne varmeenergi fra udeluften til brugbar opvarmning indenfor. Gennem et lukket kølesystem omsættes omgivelsesvarmen til et højere temperaturniveau, der kan bruges til centralvarme og opvarmning af brugsvand i din bolig. Uanset sæson og klima fungerer en varmepumpe energieffektivt hele året rundt.

En varmepumpe anvender el, men i en velisoleret bolig afgiver den typisk over tre gange så meget energi, som den konsumerer. I en helårsbolig, hvor du allerede har installeret et centralvarmesystem med enten vandbåren gulvvarme eller radiatorer, kan en luft-til-vand varmepumpe helt erstatte et olie- eller gasfyr.

HVAD KOSTER EN LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE?

En luft-til-vand varmepumpe koster ca. DKK 70.000-120.000,- inkl. moms, levering og montering af en autoriseret kølemontør. Her er det vigtigt at huske på, at varmepumpen oftest vil være betalt hjem igen inden for 5-10 år, da den mere end halverer din varmeregning.

Den samlede pris for en luft-vand-varmepumpe er dog betinget af flere forhold. Blandt andet varmepumpens energieffektivitet, støjniveau og installationens omfang. Men husk at du med den permanente BoligJobordningen også kan få fradrag for installationen af en varmepumpe i din helårsbolig.

KL KØLETEKNIK – DIN AUTORISERET KØLEMONTØR

Hos KL Køleteknik tilbyder vi uvildig rådgivning, professionel levering og autoriseret installation af varmepumper. Vi hjælper dig gerne med at udvælge en varmepumpe, som dækker dine behov og ønsker. Vi sørger naturligvis også for at varmepumpen dimensioneres korrekt til netop din bolig, da dette er afgørende for varmepumpens økonomiske fordel. 

HVILKEN LUFT-TIL-LUFT VARMEPUMPE SKAL JEG VÆLGE TIL BOLIGEN?

Hvilken luft-til-vand varmepumpe du skal vælge, er meget afhængig af, hvordan dit hjem i forvejen bliver opvarmet og hvilke behov du har for opvarmning af bolig, vand og klimaanlæg. Før du investerer i en varmepumpe til din bolig, er det derfor en god idé at gøre sig overvejelser om følgende faktorer.

Opnå attraktive fordele med en velisoleret bolig

Inden du køber en luft-vand-varmepumpe, er det en god idé at undersøge om din bolig er ordentligt isoleret. For at minimere varmetab bør du derfor overveje om dele af huset trænger til en energirenovering. Det kan fx være udskiftning af vinduer eller efterisolering af lofter og vægge. En velisoleret bolig giver de bedste vilkår for opvarmning med varmepumpe. 

Varmepumper er energieffektive i kombination med gulvvarme

En varmepumpe er en god varmeløsning, hvis du gerne vil spare på energien og minimere varmeregningen. Luft-til-vand varmepumper er i særdeleshed velegnet i kombination med vandbåren gulvvarme frem for radiatorer, fordi varmepumper er mest effektive ved lave fremløbstemperaturer. Med en luft-til-vand varmepumpe udnytter du omgivelsernes naturlige varmeenergi, hvorfor du ofte vil få meget mere varme pr. anvendte kW. 

Støjsvage varmepumper

En varmepumpe består af en udedel, der trækker luften ind i kølesystemet, og en indedel, der overfører varmen til centralvarmeanlægget. Hvis du gerne vil installere en luft-vand-varmepumpe i din bolig, bør du starte med at finde en hensigtsmæssig placering af varmepumpen for at undgå unødige støjgener for dig selv og dine omgivelser. Udedelen kan nemlig støje lidt, så undgå at placere varmepumpen under et soveværelsesvindue eller tæt ved udendørs opholdsarealer.

Grøn varme og et renere indeklima

Skift din nuværende varmekilde ud med en miljøvenlig varmepumpe, og tag aktiv del i den grønne omstilling. Med en varmepumpe får du grøn varme, der er varme baseret på energikilder med lav eller ingen CO2 udledning, hvor du udnytter varmeenergien maksimalt – helt uden spild og forurening.