FORDELE VED VARMEPUMPER I SOMMERHUSE

Der er mange fordele ved at installere luft-til-luft varmepumper i sommerhuse, hvor der typisk ikke er trukket varmerør eller installeret radiatorer beregnet til centralvarmeanlæg. Blandt andet kan du varme dit sommerhus hurtigere og bedre op hele året rundt, og så er en varmepumpe både billig og nem at installere. Men særligt kan du mindske dine varmeudgifter betydeligt ved at anvende en luft-til-luft varmepumpe i sommerhuset frem for eksempelvis en elradiator, der er dyr i drift. 

LUFT-TIL-LUFT VARMEPUMPER TIL SOMMERHUSE

Hos KL Køleteknik har vi et bredt udvalg af de bedste luft-til-luft varmepumper til sommerhuse på markedet, som naturligvis overholder alle gældende lovkrav og leveres med mindst fem års garanti. Særligt har vi energieffektive Panasonic varmepumper og de mest sælgende varmepumper fra Mitsubishi Electric, der er ideelle til det nordiske klima. Du kan naturligvis også anvende en luft-til-luft varmepumpe som supplement til opvarmning af din helårsbolig.

 Hurtigere og bedre varme HELE året

 Mindsker varmeudgifterne

 Nem og billig installation

 Forebygger fugt, skimmelsvamp og dårlig lugt

HVORDAN FUNGERER EN VARMEPUMPE?

En luft-til-luft varmepumpe til sommerhuset virker på samme måde som varmepumper til almindelige helårsboliger. Uanset årstid, trækker varmepumpen varmeenergi ud af luften udenfor og anvender varmeenergien til at opvarme luften indenfor. En luft-til-luft-varmepumpe består af en udendørsdel, som monteres ude på sommerhuset og en indendørsdel, som monteres inde i sommerhuset. Disse to dele er forbundet med rør, der indeholder kølemiddel. I udendørsdelen fordamper kølemidlet og bliver efterfølgende til væske i indendørsdelen, hvilket danner den indblæsningsluft, som opvarmer sommerhuset.

HVAD KOSTER EN LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE I INDKØB OG DRIFT?

De fleste luft-til-luft varmepumper er fortrinsvis billige i indkøb, så hvad en varmepumpe koster, er helt afhængig af, hvilken kvalitet du ønsker samt hvad dine behov er. Generelt koster en luft-til-luft varmepumpe ca. DKK 13.000-25.000,- inkl. moms, levering og montering af en autoriseret kølemontør. Mange sommerhuse bliver i dag opvarmet med enten forurenende brændeovne eller elradiatorer med store strømforbrug. På trods af, at luft-til-luft varmepumper anvender el, er de langt mere miljøvenlige og billigere i drift end almindelig elvarme. Luft-til-luft varmepumper udnytter den tilførte varmeenergi over 3 gange bedre end andre opvarmningsformer.

KL KØLETEKNIK – DIN AUTORISERET KØLEMONTØR

Det er ikke tilladt selv at installere en luft-til-luft varmepumpe i dit sommerhus, da dette kræver en høj faglighed og teknisk viden. Derfor skal installering af varmepumper altid foretages af en autoriseret kølemontør. Hos KL Køleteknik har vi uddannede kølemontører, der er autoriserede til at montere og installere varmepumper i sommerhuse. Ønsker du et uforpligtende tilbud på en luft-til-luft-varmepumpe til dit sommerhus, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

HVILKEN LUFT-TIL-LUFT VARMEPUMPE SKAL JEG VÆLGE TIL SOMMERHUSET?

Hvilken luft-til-luft varmepumpe du skal vælge, er dybt afhængig af dine behov for både køling og varme i sommerhuset samt ønsker til funktionsdygtighed. Der er selvfølgelig flere parametre, som du skal holde ekstra holde øje med, når du skal anskaffe dig en luft-til-luft-varmepumpe til sommerhuset.

Varmepumpens effektivitet og SCOP-faktor

Effektiviteten på en varmepumpe falder i takt med temperaturen, hvorfor det er vigtigt at du ser på varmepumpens gennemsnitlige effektivitet i løbet af et år, den såkaldte SCOP-faktor. Ellers skal du alligevel supplere med den dyrere elvarme eller den forurenende brændeovn.

Opvarmning om vinteren og aircondition om sommeren

Hvis dit sommerhus har behov for yderligere nedkøling på de varme sommerdage, er en luft-til-luft varmepumpe med aircondition et sikkert valg. Når du skal vælge en luft-til-luft varmpumpe til sommerhuset, så se efter om den også kan anvendes til nedkøling af luften. 

Undgå støjgener med en lydsvag varmepumpe

Når du skal vælge en luft-til-luft varmepumpe til sommerhuset, så er det også essentielt at undersøge varmepumpens støjniveau. Især kan varmepumpens indendørsdel være til stor gene, hvis den støjer for meget i sommerhuset. 

Fjernstyring af rumvarme

I dag kan du få luft-til-luft-varmepumper til sommerhuse med fjernstyring af varme via wi-fi. Det er en meget praktisk funktion, da du får mulighed for at tænde for varmen eller sætte temperaturen i sommerhuset op, inden du eller dine lejere ankommer.