OVERVEJER DU EN LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE?

En luft til vand varmepumpe kan levere tilstrækkelig varme til din velisolerede bolig hele året rundt, selv når der er frost og minusgrader.

Overvejer du at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr med en luft-til-vand varmepumpe? I så fald vil du kunne spare op imod halvdelen af dine varmeudgifter og samtidig få grøn varme med lav miljøbelastning.

En luft-til-vand varmepumpe drives af elektricitet og yder typisk 4 gange mere end den el, som den forbruger. Det vil sige, at et elforbrug på 1 kW giver 4 kW varme ved installering af en luft-til-vand varmepumpe i din bolig.

 

HVORDAN VIRKER EN LUFT TIL VAND VARMEPUMPE?

En luft til vand varmepumpe virker ved at den trækker varmeenergi ud af den omgivende luft for at producere varme til radiatorer og gulvvarme i stuer og værelser samt levere varmt brugsvand. En energieffektiv luft til vand varmepumpe forsyner derfor din bolig med miljøvenlig centralvarme i form af opvarmet vand og luft hele året rundt.

Rent teknisk cirkulerer varmepumpens kølemiddel i et rørkredsløb, hvor en fordamper optager luftvarmen, hvilket får kølemidlet til at koge og dernæst fordampe. Her hæver en kompressor trykket og øger temperaturen i den optagne energi. Som følge heraf kondenserer kølemidlet og afgiver sin energi til boligens centralvarmevand og varmtvandsbeholder. Det kondenserede kølemiddel løber dernæst tilbage gennem drøvelventilen, hvorved trykket og temperaturen falder, så kølemidlet igen kan optage varmeenergi fra fordamperen.

GENNEMGÅ DIN NUVÆRENDE VARMEINSTALLATION

En luft til vand-varmepumpe udnytter varmeenergien i udendørsluften, og den kan levere tilstrækkelig varme til din bolig hele året rundt, selv når der er frost og minusgrader. Men det forudsætter at din bolig er velisoleret, da du ellers kan få problemer med at varme tilstrækkeligt op. Samtidig er det en fordel, hvis du har vandbåren gulvvarme eller store radiatorer, da fremløbstemperaturen er lavere end ved et oliefyr.

Lad vores autoriserede kølemontører gennemgå din nuværende varmeinstallation, så får du et totalt overblik over, hvordan en luft-til-vand varmepumpe kan være den rette varmeløsning for dig.

HVORFOR VÆLGE EN VARMEPUMPE LUFT-TIL-VAND?

Der er mange gode grunde til, hvorfor du skal vælge en varmepumpe luft-til-vand. Blandt andet udvinder en varmepumpe energien fra udeluften på en økonomisk og klimavenlig måde, hvorfor du på samme tid kan opnå besparelser og passe bedre på miljøet. Dertil er luft/vand-varmepumper overkommelige i pris, pålidelige i drift og så kan de opgradere dit eksisterende varmesystem eller fuldt ud erstatte dit gamle fyr.

 Økonomisk opvarmningsform

 Vedvarende energi

 Driftssikker og nem at betjene

 Lav fremløbstemperatur