FORDELE VED VARMEPUMPER I NYBYGGERI

Lav miljøbelastning, minimale varmeudgifter og et godt indeklima er nogle af fordelene ved at installere en varmepumpe i nybyggeri. Men fremfor alt øger en god varmepumpeinstallation værdien af din bolig.

Når du går i gang med at bygge nyt hus, er det en god idé at tænke langsigtet og i henhold til fremtidens energikrav. Uanset om det gælder nybyggeri eller omfattende renoveringer, er det altid en god idé at vurdere om opvarmningsformen er godt for miljøet, om den er nem at vedligeholde og driftsøkonomien.

Så snart du begynder at planlægge dit nybyggeri, er det vores anbefaling at du så tidligt som muligt, beslutter dig for opvarmningsform. På den måde kan du opføre nybyggeriet så det passer sammen med dit nye varmesystem. Når det gælder opvarmning i nybyggeri, er vedvarende energi klart det bedste valg.

 Langtidsholdbar varmeløsning i henh. til fremtidens energikrav

 Byg med omtanke for miljøet og få en energivenlig privatbolig

 Vedvarende energi, der produceres på CO2-neutralt brændstof

 God luftcirkulation, der mindsker risikoen for astma og allergi

HVORDAN VIRKER EN VARMEPUMPE?

En varmepumpe fungerer ved at omdanne varmeenergi fra udeluften til brugbar opvarmning indenfor. Gennem et lukket kølesystem omsættes omgivelsesvarmen til et højere temperaturniveau, der kan bruges til centralvarme og opvarmning af brugsvand i din bolig. Uanset sæson og klima fungerer en varmepumpe energieffektivt hele året rundt.

En varmepumpe anvender el, men i en velisoleret bolig afgiver den typisk over tre gange så meget energi, som den konsumerer. I en helårsbolig, hvor du allerede har installeret et centralvarmesystem med enten vandbåren gulvvarme eller radiatorer, kan en luft-til-vand varmepumpe helt erstatte et olie- eller gasfyr.

PLACERING AF VARMEPUMPE

En god varmepumpeinstallation øger værdien af din bolig, men hvis placeringen ikke er korrekt, kan den hurtigt blive et støjende irritationsproblem. Ved placering af varmepumpe bør du derfor undgå at montere udedelen lige uden for soveværelsesvinduet eller tæt på naboens skel, da den kan støje lidt.

For at dit nye hus kan holde et lavt energiforbrug, er det også vigtigt at gøre varmeinstallationen let tilgængelig, så den løbende kan blive hurtigt vedligeholdt, justeret eller opgraderet. Du kan med fordel placere din varmepumpe i dit bryggers, kælder eller ude i garagen, så den optager så lidt plads som muligt og samtidig er gemt lidt væk.

HVOR STOR EN VARMEPUMPE SKAL JEG BRUGE?

Hvor stor en varmepumpe du skal bruge, er afhængig af flere forhold, såsom boligens arealstørrelse og isoleringsforhold samt antal beboere og deres energiforbrug.

Når du skal vælge størrelse på en varmepumpe, bør du også se nærmere på boligens varmeform, om det er radiatorer eller gulvvarme, samt behovet for varmt brugsvand. Jo større varmefladen er, jo lavere fremløbstemperatur skal varmepumpen producere og jo mere effektivt fungerer den. En korrekt dimensionering af varmeanlæg vil give dig den optimale balance mellem købs- og driftsomkostninger.

Fra et klimavenligt synspunkt, anbefaler vi derfor gulvvarme til opvarmning i nybyggeri, da installationen er pladsbesparende og giver den nødvendige varme ved lave fremløbstemperaturer. Desuden er gulvvarme bedst i kombination med varmepumper, da varmeenergien her udnyttes fuldt ud.

HVILKEN LUFT-TIL-LUFT VARMEPUMPE SKAL JEG VÆLGE TIL BOLIGEN?

Hvilken varmepumpe du skal vælge til dit nybyggeri, afhænger af, om du ønsker opvarmning og køling (luft-til-luft varmepumpe) eller om du har behov for opvarmning, køling og varmt brugsvand (luft-til-vand varmepumpe). Både luft-til-luft varmepumper og luft-til-vand varmepumper er ideelle varmesystemer til nye boliger og grønne ejendomme, men dybest set handler det om at få opfyldt dit varmebehov gennem vedvarende energikilder, når du bygger nyt.

Varmeanlæggets ydelse

Når du installerer et varmeanlæg i dit nybyggeri, skal den naturligvis kunne yde tilstrækkelig varme og varmt vand på ethvert tidspunkt i den ønskede mængde. Her er det en god idé at være påpasseligt med, om du nemt kan opgradere varmesystemet.

Opnå store besparelser 

Opvarmning i nybyggeri drejer sig imidlertid ikke kun om varmeanlæggets ydelse, men også mængden og prisudviklingen af den energi, der bruges til drift, husets isoleringsforhold samt udetemperaturen og den pågældende klimazone. Du kan derfor opnå store besparelse ved at investere i et effektivt varmesystem.

En varmepumpe giver et bedre indeklima

Med en varmepumpe vil du og din familie opleve et bedre indeklima. Mange af vores varmepumper fjerner dårlig lugt og støv, samt renser luften for næsten alle bakterier. Det betyder, at du kan skabe et behageligt og sundt indeklima for dig og din familie, hvor det bliver nemt at holde den ønskede temperatur i privatboligen.